31 december 2009

00-talet – Listan

  1. Fika
  2. Hooden
  3. Tobias Solberg
  4. Quorn
  5. Blöta hundpussar klockan sex på morgonen
  6. S Anders Larsson (s)
  7. SJ-hat
  8. HBO
  9. Brie-baguette och budgetläsk från Ten2Ten
  10. Läkarrockar

30 december 2009

Årets bästa

2009 minns jag som året när våra kungliga hovleverantörer av komik producerade en av sina roligaste sketcher hittills:


24 december 2009

God jul ...

... önskar Ol' Dirty Blogger.

21 december 2009

2 000 000 000

Elin Nordegren är ute efter halva Tiger Woods förmögenhet på motsvarande drygt fyra miljarder svenska kronor, rapporterar kvalitetspublikationen News of the World. Här är tre saker som jag skulle köpa om jag fick två miljarder kronor i en skilsmässa:

  • en ny mössa
  • grytunderlägg
  • alla Tintin-album

19 december 2009

Tillrättaläggande

Jag läser mitt förra inlägg igen och inser vilken oro det måste ha skapat i läsekretsen. Har han ...? Är det möjligt? Kan någon svika så? Här kommer lugnande besked. Sushin var vegetarisk.

17 december 2009

Snart nollåtta

Jag har blivit en ny människa. På ett jobbmöte i dag åt jag sushi - med pinnar! Bonnläppen från Kristinehamn är död. Nu ska jag bara börja med brunch och förtränga allt jag någonsin lärt mig om Sverige utanför tullarna. Sedan är jag stockholmare på riktigt.

14 december 2009

Obalans

Så har DIF gjort klart med Andreas Ljunggren-Eriksson för två år framåt. Ett bra nyförvärv, men jag blir lite betänksam över balansen i truppen. Vad har vi på det offensiva mittfältet nu? Johan Bertilsson är given. Andreas Ljunggren-Eriksson och Stellan Carlsson förväntas förstås tillföra spetskompetens. Martin Broberg är på väg spikrakt uppåt. Christophe Lallet har väldigt hög högstanivå. Erik Nilsson gjorde inte bort sig i superettan 2008. Marcus de Bruin, Andreas Holmberg och Emil Berger funkar också. Det är grym konkurrens, helt enkelt. Kanske hade det varit klokt av klubben att skippa någon mittfältare och lägga resurserna på att stadga upp försvaret.

13 december 2009

Fred på jorden

Kreddigt att länka till? Säkert inte. Roligt? Ja, väldigt:

12 december 2009

Anti-Anti

Det finns många usla produkter att köpa, men jag har en het kandidat till förstapriset i kategorin total uselhet. Munsårskrämen Anti. En tub med två gram i kostar 100 spänn på Apoteket. Jag köpte en och kladdade på enligt anvisningarna. Det hjälpte ingenting. Snarare blev det värre än alla tidigare gånger, när jag bara har låtit det vara. Nu - en och en halv vecka efter utbrottet - klamrar sig en liten skorpa fortfarande fast vid underläppen och försämrar livskvaliteten med sisådär 7 000 procent. Kul.

10 december 2009

Ologiskt

Nu i kväll festas det i Stadshuset här i Stockholm. Alla Nobelpristagare är där, utom Barack Obama som mottar sin medaljong i Oslo. Jag säger som Rocky: "Vad fan är dealen med att Norge delar ut Nobels fredspris?! Adolf Nobel var ju svensk för böveln! Det ska vara ett svenskt fredspris till minne av svensken som uppfann handgranaten! Allt annat är ju helt ologiskt!"

Förlåt

Kombinationen tidsbrist, hösttrötthet och tankar som är på annat håll har gjort att Skitiga Bloggen varit kraftigt försummad under de senaste veckorna. Ambitionen är att få fart på verksamheten igen inom kort. Kanske blir det redan i morgon, så titta gärna in.