14 november 2011

Dummast i år

"Degerfors kommer självklart alltid vara klubben i mitt hjärta och det känns lite tråkigt att det inte blir mer pengar till klubben än utbildningsbidraget, men det är inget jag kan göra något åt."

Snälla Christoffer Wiktorsson, varför göra oss ännu mer förbannade genom att säga något så idiotiskt? Ola Toivonen, Johan Bertilsson och Christophe Lallet kunde göra något. De gick när de stod under kontrakt och såg till att DIF fick ordentlig ersättning. För det fick de välförtjänt respekt. Du valde bort den möjligheten. Jag hoppas att du får chansen att reparera det någon gång i framtiden, men just nu ligger du på minus. Väldigt mycket på minus.

08 november 2011

Till Christoffer Wiktorsson

Du är fostrad i en unik fotbollsförening. Degerfors IF är inte som Ängelholm, Falkenberg eller Brommapojkarna. Det är en klubb som väcker engagemang. Känslor. Passion. Vi supportrar tror att det här är någonting som ni spelare uppskattar. Vi bryr oss om er. När det går bra hyllar vi er och ger er uppskattning. När det går dåligt finns vi också där, lyfter er och stöttar. Vi sviker aldrig.

Att spela i Degerfors IF gör att du får ta del av detta positiva, men det innebär också vissa förpliktelser. En sådan är att tänka efter noggrant när du ska gå vidare i karriären. Örebro SK är en klubb som många av oss supportrar ogillar starkt. Det kan tyckas irrationellt och barnsligt, men fotboll handlar som sagt var om känslor och engagemang. Vad är det om inte irrationellt? Dessutom finns det hårda fakta att ta med i beräkningen. Så sent som förra året begick Örebro SK ett direkt regelbrott i samband med att föreningen lockade till sig en av dina lagkamrater, utan att betala för sig. Det skadade din moderklubb allvarligt.

Nu står du inför ett val. Du är en av de största talangerna som Degerfors IF har fått fram på 2000-talet. Vi vet att du kommer att gå vidare till bättre och större klubbar, och det unnar vi dig. Frågan är bara när, och till vilken förening. Vi hoppas att du väljer att skriva på ett nytt kontrakt, så att klubben som har gjort dig till den spelare du är får en slant när du flyttar, och att du skänker oss supportrar en tanke när du bestämmer var ditt fotbollsliv ska gå vidare.

Du är en redan en av våra favoriter. Nu har du chansen att bli en Hjälte. Ta den.

---

(Jag hade en tanke om att göra en namninsamling av ovanstående och låta alla som vill skriva under, men fick genast kommentaren att det skulle vara "respektlöst". Personligen håller jag inte med, jag tycker att jag har skrivit väldigt respektfullt, men tills vidare avvaktar jag ändå med den delen.)