15 november 2009

Feministiskt forum Botkyrka

Två hjältar besökte Folkets hus i Hallunda i eftermiddags. Först ut var Claes Borgström. En 65-årig s-märkt pragmatiker av manligt kön, som ändå vågar tala om sig själv som inkvoterad, om mäns ansvar och om jämställdheten som den viktigaste politiska frågan. Det sista gillar inte Tiina Rosenberg. Hon körde en 45 minuter lång kulsprutemonolog om att jämställdhet bara är fernissa på ett orättfärdigt samhällsbygge. Reaktionära kvinnor i bolagsstyrelser, det kapitalistiska heteropatriarkatets stundande undergång, bögmoderater och faktumet att alla fascistiska folkpartister borde sänkas i Östersjön hann också avhandlas. Uppfriskande.

Helt olika utgångspunkter och angreppssätt alltså, men jag tror att båda behövs. Sätt Claes Borgström i en regering efter nästa val och ge Tiina Rosenberg generöst med utrymme till att kritisera hans arbete från vänster. Då skulle det kunna hända grejer.

2 kommentarer:

  1. Claes Borgström är väl ändå den mest reaktionära betonghäck till slentrianfeminist som någonsin har levat? Tiina Rosenberg är i alla fall lite spännande med sitt queerperspektiv och sina publika vredesutbrott. :)

    SvaraRadera
  2. För mig går orden reaktionär och feminist inte ihop. Fast att Tiina Rosenbergs utbrott är spännande kan vi enas om.

    SvaraRadera