14 december 2009

Obalans

Så har DIF gjort klart med Andreas Ljunggren-Eriksson för två år framåt. Ett bra nyförvärv, men jag blir lite betänksam över balansen i truppen. Vad har vi på det offensiva mittfältet nu? Johan Bertilsson är given. Andreas Ljunggren-Eriksson och Stellan Carlsson förväntas förstås tillföra spetskompetens. Martin Broberg är på väg spikrakt uppåt. Christophe Lallet har väldigt hög högstanivå. Erik Nilsson gjorde inte bort sig i superettan 2008. Marcus de Bruin, Andreas Holmberg och Emil Berger funkar också. Det är grym konkurrens, helt enkelt. Kanske hade det varit klokt av klubben att skippa någon mittfältare och lägga resurserna på att stadga upp försvaret.

4 kommentarer:

  1. De Bruin o Holmberg är ju i första hand backar nu .. Berger är alternativ till deff mitt i första hand .. Broberg hoppas vi tar några steg till, kanske inte klar för superettan på en gång .. svårt att hitta en plats för Erik Nilsson om nyförvärven är så bra vi hoppas som vi gör med alla nykomlingar !Nu håller vi tummarna för Jonas så vi kan bredda backlinjen med.

    SvaraRadera
  2. Måste ju köpa in en forward herregud. "Samme" kommer ju inte faktist inte hålla en hel säsong. måste få in en till som kan lasta av han lite under säsongen. Och håller verkligen ytterbackarna i superettan e min stora fråga?

    SvaraRadera
  3. Jaa .. nu verkar det ju som maglic blir över .. annars hade ju han varit ett alternativ .. vet inte om någon av de nya duger som avlastning .. för Henriksson kan ju inte vara hjälgubbe överallt. Jag tror ytterbackarna duger bra .. jag är mer orolig för mittbackar ihop med målis i höjdspelet.. kommer att bli många situationer eftersom vi inte kommer att föra spelet som i ettan .. men har iallafall en bra känsla inför året som kommer .. känns som vi har breddat truppen på ett bra sätt :)

    SvaraRadera
  4. Ja, försvaret är ett litet frågetecken. De gjorde det lysande i år, men jag är inte bombsäker på att Nilsson, Holmberg och de Bruin klarar sig lika bra mot vassare motstånd. DIF har förstås inte råd att täcka upp med etablerade spelare på varje position, men en etablerad mittback hade varit mumma.

    SvaraRadera