08 november 2011

Till Christoffer Wiktorsson

Du är fostrad i en unik fotbollsförening. Degerfors IF är inte som Ängelholm, Falkenberg eller Brommapojkarna. Det är en klubb som väcker engagemang. Känslor. Passion. Vi supportrar tror att det här är någonting som ni spelare uppskattar. Vi bryr oss om er. När det går bra hyllar vi er och ger er uppskattning. När det går dåligt finns vi också där, lyfter er och stöttar. Vi sviker aldrig.

Att spela i Degerfors IF gör att du får ta del av detta positiva, men det innebär också vissa förpliktelser. En sådan är att tänka efter noggrant när du ska gå vidare i karriären. Örebro SK är en klubb som många av oss supportrar ogillar starkt. Det kan tyckas irrationellt och barnsligt, men fotboll handlar som sagt var om känslor och engagemang. Vad är det om inte irrationellt? Dessutom finns det hårda fakta att ta med i beräkningen. Så sent som förra året begick Örebro SK ett direkt regelbrott i samband med att föreningen lockade till sig en av dina lagkamrater, utan att betala för sig. Det skadade din moderklubb allvarligt.

Nu står du inför ett val. Du är en av de största talangerna som Degerfors IF har fått fram på 2000-talet. Vi vet att du kommer att gå vidare till bättre och större klubbar, och det unnar vi dig. Frågan är bara när, och till vilken förening. Vi hoppas att du väljer att skriva på ett nytt kontrakt, så att klubben som har gjort dig till den spelare du är får en slant när du flyttar, och att du skänker oss supportrar en tanke när du bestämmer var ditt fotbollsliv ska gå vidare.

Du är en redan en av våra favoriter. Nu har du chansen att bli en Hjälte. Ta den.

---

(Jag hade en tanke om att göra en namninsamling av ovanstående och låta alla som vill skriva under, men fick genast kommentaren att det skulle vara "respektlöst". Personligen håller jag inte med, jag tycker att jag har skrivit väldigt respektfullt, men tills vidare avvaktar jag ändå med den delen.)

11 kommentarer:

  1. Jan-Erik Lundholm9 november 2011 kl. 01:13

    Du vet om att det är 2011 eller?

    SvaraRadera
  2. Jan-Erik...du vet om vad klubbkänsla och hjärta är? Det är något som borde existerar 2011 också?

    SvaraRadera
  3. Mkt bra uttryckt Simon!! / Kenneth

    SvaraRadera
  4. Du kan sätta mitt namn på listan. Att gå som bosman till ÖSK är långt mer respektlöst än någon namnlista någonsin kan bli.//Johannes

    SvaraRadera
  5. Jag hoppas också att Wiktorsson stannar, men man måste se det ur hans perspektiv. Han är ingen talang längre, han fyller 23 nästa år, och tro säkerligen han har drömmar om att spela högre upp.. Han har lagt ner ca 16 år på fotbollen, tror inte han vill se tillbaka på sin karriär och ångra att han aldrig tog chansen.. Tyvärr är Degerfors en klubb som inte har ekonomin att behålla duktiga spelare.. Framför allt hungriga spelare.. Vi ska vara tacksamma att det är ingen klubb som har slagit upp ögonen för Wiktorsson tidigare. I mina ögon har han varit matchens lirare nästan varje match! Som tidigare sagt det är 2011 och våga inte ens tveka på Wiktorssons kärlek till sin moderklubb...

    SvaraRadera
  6. Sista kommentaren har några poänger. Som jag skrev unnar jag CW att få spela i allsvenskan. Om ingen annan klubb än ÖSK är intresserad sitter han i en knepig sits. Fast jag menar ändå att han har ett val. Ja, det är 2011, men att hoppas på att spelare inte ska lämna som Bosman är ingen utopi. Se på Bertilsson och Lallet. CW kan skriva nytt kontrakt med en klausul som ger DIF åtminstone något mer än utvildningsbidraget. En klubb som är seriöst intresserad låter sig inte hindras av det.

    SvaraRadera
  7. Spelares kontrakt går ut eller förlängs så ser fotbollsvärden ut!!! Om en spelare sen vill gå vidare och utvecklas så långt som möjligt är det ett beslut som ligger på spelaren oavsett om det gäller ÖSK!
    Vad gäller affären med Emil så tycker jag det snart är dags för Degerfors if att börja tala om vad som VERKLIGEN hände vi förhandlingsbordet.....

    SvaraRadera
  8. Broberg klar för Djurgården?????

    SvaraRadera
  9. Det stämmer Djurgården nästa!!!!!!

    SvaraRadera
  10. Bara att konstatera att Anonym här ovanför scoopade. Sitter du inne med mer info? Gärna lite positiva nyheter den här gången ...

    SvaraRadera
  11. Å nu ska samuelsson till örebro oxå? Frågar är ju var erat såkallade klubbhjärta är någonstans?

    SvaraRadera