22 juli 2009

Skyll på Adde

Christoffer Wiktorsson verkar vara inställd på att gå gratis från DIF efter säsongen. Bland supportrarna är känslorna upprörda, av förståeliga skäl. Däremot tycks de flesta ha glömt mot vem som ilskan bör riktas. Andreas Andersson. Hösten 2007 hade Christoffer Wiktorsson redan gjort succédebut som vänsterback i superettan. Alla insåg att han var en jättetalang, och Manchester City hade just anmält sitt intresse. Trots det fick han ett futtigt tvåårskontrakt med DIF. "Vi var överens ganska snabbt om att vi skulle skriva tvåårsavtal. Kanske hade man kunnat tänka sig längre kontrakt, men nu blev det så här. Normalt skriver man lärlingskontrakt på ett år och det här blev ett år till", var klubbchefens svårbegripliga motivering i Nya Wermlands-Tidningen. Hans inkompetens då kan snart kosta DIF ännu mer pengar än den redan har gjort.

4 kommentarer:

  1. Jag har goda kontakter inom stockholmsfotbollen och INGEN jag pratat med förstår varför DIF anställde Andreas Andersson.
    AIK lär ha varit väldigt tacksamma att DIF löste ett av deras stora personalproblem.

    SvaraRadera
  2. Kanske e / va så att DIF:s styrelse inte håller/höll den kompetens som klubben behövde för att anställa rätt folk .. har snackat med ledare från andra klubbar och de gjorde då en liknelse mellan en div. 5 klubb och DIF (alltså ledningen, spelartruppen håll på elitnivå, dock inte ledningen bakom)....

    SvaraRadera
  3. Tycker inte du kan skylla allt på Adde i denna fråga. Adde försvann ju direkt efter sista sparken ifjol. DIFs styrelse har haft hela vintern/våren på sig att fixa ett nytt kontrakt med Wiktorsson. Men nu gav de sig in i säsongen med en av de mest lovande spelarna på ett års kontrakt.
    De måste börja ställa krav redan innan säsongen inte sista månaden innan de kan skriva som Bosman. Styrelsen ligger fortfarande långt efter i fotbollsmässigt tänkande.

    SvaraRadera
  4. Tack för intressanta kommentarer. Allt kanske inte kan skyllas på AA, men visst var det en jättemiss att bara knyta upp Wiktorsson för två år 2007? Sedan är det mycket möjligt att den nuvarande styrelsen också kunde ha agerat mer offensivt i vintras.

    SvaraRadera