02 november 2009

Nytt liv

Sedan ett dygn tillbaka har jag rent och snyggt hemma. Dammråttorna är uppsugna, badrumskaklet glänser, golven är välputsade och alla prylar ligger där de ska. Det är väldigt trevligt, faktiskt. Därför ska jag alltid ha det så här i fortsättningen. Jag har tänkt samma sak ungefär en miljard gånger tidigare. Det har slutat i totalt förfall varje gång - men inte nu. Vid 29 års och 146 dagars ålder är det dags att bli vuxen och börja ta ansvar för städningen.

4 kommentarer:

  1. Jag ger det ungefär en vecka.

    SvaraRadera
  2. Den spydiga kommentaren stärker mig. Bara för det kommer jag att hålla ut i säkert tio dagar.

    SvaraRadera
  3. Jag känner igen mig oerhört mycket. Tänkte på det senast när jag läste en artikel om att kvinnor gör det mesta av hushållsarbetet. Om man bortser från att det till viss del beror på hur man räknar och att det inte ens nödvändigtvis är en jämställdhetsfråga vem som gör vad i hemmet så kan det ju ligga en del i att kvinnor faktiskt är renligare och mer benägna att hålla ordning på sina hushåll -- även som ensamstående.

    SvaraRadera
  4. Jag är inte beredd att ta gift på det, men magkänslan säger att det nog kan vara så. Frågan är vad det beror på. Att det sitter i generna för att de höll snyggt och prydligt i stenåldersgrottan, eller att de uppfostras till att ta större ansvar för städningen, från dagis och framåt? Jag tror ju på det senare.

    SvaraRadera