25 januari 2009

Fotbollssöndag

Att se DIF spela tävlingsfotboll är - åtminstone för mig - förknippat med mycket känslor. Då är det väldigt lätt att tappa både överblicken och omdömet. Därför gillar jag träningsmatcher, där det funkar bättre att odla de nördigare delarna av fotbollsjaget. Hur ser de nya spelarna ut? Vem ska spela på vilken position? Här är lite spridda tankar efter en söndag i Environiq Arena.

Helhetsintrycket av det nya DIF är övervägande positivt. Laget stod upp bra mot alla de tre blivande seriekonkurrenterna, trots att Patrik Werner gick runt på mycket folk och gav flera juniorer ordentligt med speltid. Det lovar gott för framtiden.

Jonas Bohlin håller fortfarande bra, trots uppehållet förra året. Utan honom hade DIF förmodligen åkt på däng i den första matchen mot Forward. Just nu känns han ganska given som förstemålvakt.

Andreas Holmberg som mittback? Tja, det kanske kan vara något. Han gjorde i alla fall inte bort sig på den positionen i dag.

Marcus de Bruin var en överraskande trevlig bekantskap.

Christophe Lallet och Johan Bertilsson såg småsega ut i början, men när de fick fart på fötterna hängde motståndarna inte med. De två kommer att ha kul tillsammans i division 1.

Emil Berger och Mario Simunovic har säkert fått oändligt mycket beröm för sina tekniska färdigheter genom åren. Det kanske är det som spökar nu. Jag tycker att de överarbetar och har en tendens att välja onödigt krångliga lösningar. Det leder till felpassningar, bolltapp och farliga kontringar för motståndarna. Just nu befinner sig båda en bra bit från min startelva.

Peter Samuelsson var väldigt blek den enda halvleken han spelade. Hade han skadekänningar, eller är han helt enkelt inte i form?

Redan på Tony Gustavssons tid svor vi så att det osade över alla tappade poäng i slutminuterna. Det verkar inte spela någon roll att DIF har bytt ut hela spelartruppen sedan dess. Att det ska bli superskärrat i slutet måste sitta i klubbsjälen. Den här gången var stabila 4-1 mot Carlstad United läskigt nära att förvandlas till 4-4.

Carlstad United slutade sist och såg klart svagast ut av de fyra deltagande lagen. Jag imponerades faktiskt mest av Forwards spel i inledningsmatchen, även om de gulsvarta bara kom trea till slut.

Att prata skit om Emil Berger när DIF spelar fotboll är inte riskfritt. Hans pappa kan sitta två platser bort på läktaren ...

2 kommentarer:

  1. En sann supporter talar inte skit om sina spelare, skit samma vem som sitter var våga i så fall stå för sin åsikt!

    SvaraRadera
  2. Hoppsan. "Supportrar" som häcklar det egna lagets spelare är jag också allergisk mot, men att gnälla lite tillsammans med sitt sällskap hör väl till? När det gäller Emil Berger reagerade jag - som sagt var - på att han spelade med för små marginaler och bjöd motståndarna på flera farliga lägen. Så kan han inte hålla på, oavsett hur mycket talang han är.

    SvaraRadera