14 maj 2009

Stoppa gatuteatern!

Att flytta från Vänersborg till Botkyrka har varit en omställning på många sätt. Ett handlar om dem som bestämmer. I Vänersborg hängde jag på fullmäktigesammanträden, morsade på de förtroendevalda och grottade ned mig i kommunala handlingar varje vecka. Här vet jag inte ens vad kommunstyrelsens ordförande heter. Trist, eftersom lokalpolitik är bra mycket roligare än sitt rykte.

Häromdagen damp det i alla fall ned ett reklamblad från de lokala moderaterna i brevinkastet. Det handlade om - gatuteater. Den röda majoriteten i Botkyrka har tydligen anslagit 300 000 kronor till sådana aktiviteter, vilket har fått oppositionen att tända till. "Vi Moderater kommer inte att acceptera att lärare, vårdbiträden och barnskötare kommer att sägas upp, bara för att vänstermajoriteten prioriterar icke kärnverksamhet och alltför dyra investeringsobjekt", skriver de. Skönt att någon sätter ned foten i denna viktiga fråga! Att Botkyrka kommun satsar så mycket som 0,008 procent av de totala utgifterna på drygt 3,5 miljarder kronor på kultur som kommer alla till del är naturligt fullständigt oacceptabelt.

4 kommentarer:

  1. Det kanske var droppen som fick bägaren att rinna över?

    SvaraRadera
  2. Det är möjligt, men att gå vidare och producera ett flygblad om en sådan pseudofråga känns bara opportunistiskt.

    SvaraRadera
  3. Det skona med (m) ar ju att de pa fullt allvar tycker att 300000 ar nog att anstalla manniskor som lärare, vårdbiträden och barnskötare... "Nej vi ar inte alls vana att betala 10 kronor i timmen svart till vara anstallda..."

    SvaraRadera
  4. Det finns säkert m-väljare som är så aningslösa, men kommunpolitiker tror jag har rätt bra koll på läget. Min gissning är snarare att de har så låga tankar om väljarna i Botkyrka att de tror att vi ska gå på det billiga knepet att ställa 300 000 kronor mot "lärare, vårdbiträden och barnskötare" (i pluralis). Men det gör vi ju inte.

    SvaraRadera