14 oktober 2009

1 på 200

Jag var en gud i matten på gymnasiet. Nu är det dags att damma av de gamla kunskaperna och räkna ut hur stor risk det är att DIF missar seriesegern. Först några funderingar om vilka resultat vi kan förvänta oss i de fyra återstående matcher som betyder något:

Västerås-Brage
En riktigt tuff utmaning för Brage. Västerås sprutar in mål just nu och vill säkert avsluta (ännu) en misslyckad säsong med att vinna den sista matchen på hemmaplan.
1 - 40 procent
X - 20 procent
2 - 40 procent

Karlslund-DIF
Hemmalaget behöver ett par poäng till för att säkra kontraktet definitivt, men DIF har högre kapacitet och är klar favorit.
1 - 20 procent
2 - 20 procent
3 - 60 procent

Brage-Valsta Syrianska
Valsta Syrianska är ett riktigt bra division 1-lag, men jag har en bestämd känsla av att spelarna har tappat sugen nu när chanserna till avancemang är borta. Om Brage fortfarande har något att spela för nästa helg tror jag att hemmalaget vinner ganska enkelt.
1 - 70 procent
X - 10 procent
2 - 20 procent

DIF-Syrianska Botkyrka
Syrianska Botkyrka har gått knackigt hela hösten och har absolut ingenting kvar att spela för. En drömavslutning, alltså. Det enda som kan fälla DIF i den här matchen är de egna nerverna.
1 - 70 procent
X - 20 procent
2 - 10 procent

För att DIF ska missa seriesegern måste laget förlora båda de sista matcherna samtidigt som Brage vinner två raka. Med mina siffror blir risken för att det ska inträffa drygt 0,5 procent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar