03 oktober 2009

Gubbslem

Det kanske är fjantigt, men jag har alltid retat mig på David Lettermans sätt att sitta och dregla över sina unga kvinnliga gäster. Att han får svettas lite nu känns som en bra sak.

4 kommentarer:

  1. Du är inte ensam. Det går inte att klistra in text här, men om du söker på "But will Letterman still be funny?" hittar du en Newsweekartikel på samma ämne som ondgör sig över att han är en dreglande kvinnotjusare. Själv har jag aldrig ens tänkt på att de kvinnliga gästerna verkat vara illa behandlade eller obekväma, och det tycker jag inte framkommer nu heller. Därmed blir det mest, vad jag kan se, en fråga om att äldre män som attraheras av yngre kvinnor är äckliga och ska straffas. Och du vet ju vad jag tycker om det. :P

    SvaraRadera
  2. Tack för lästipset! De kvinnliga gästerna har väl vant sig vid en verklighet där det inte spelar någon roll om de har vunnit ett Nobelpris, skrivit världens bästa låt eller gjort tidernas bästa skådespelarinsats. Det första de får höra är ändå: "My God, you're so beautiful! Look at those legs! Incredible!" (Nu har jag iofs inte sett Letterman på ett tag, men det är så jag minns det. Sedan finns det ju andra som kör ungefär samma stil.)

    SvaraRadera
  3. Nja. Det spelar nog en viss roll vad de har gjort, och hur de ser ut och väljer att klä sig. Och det är nog så att kvinnors skönhet kommenteras mest, men på vilket sätt är det fel och framför allt på vilket sätt är det en programledares fel? Om det ingår i den kvinnliga könsrollen att vara vacker så kan man väl också anta att bemötandet "du är vacker" både förväntas och uppskattas av de kvinnor som faktiskt gör sig mycket besvär för att vara vackra? Jag säger inte att det är ett idealiskt samhällsscenario men det är inte direkt misär heller. Framför allt är det knappast Lettermans fel. Eller? :)

    SvaraRadera
  4. Det är klart att det egentligen inte är Letterman det hänger på, utan - håll i dig nu - strukturerna :-)

    SvaraRadera